Австрийските Алпи - една снежна приказка



Алпите / Alps/ са планинска верига разположена от Австрия и Словения на изток, през Италия, Швейцария, Лихтенщайн, Германи и Франция на запад. Тирол  е сравнително малка провинция, наричат я витрината на Австрия. Прекрасно място , чийто планински вериги са вечно покрити със сняг. Ако сте решили да посетите Тирол през зимата , ще имате възможността да се наслаждавате на тонове дълбок, ослепително бял пухкав сняг. Ски-спортовете и пързалянето с тобогани нямат равни на себе си , а ексцентрични зимни карнавали с маскираните актьори ще ви пленят завинаги. Ако пък искате да прекарате част от лятната си почивка в Алпите, гледката от хладни планински езера и разходки из горите ще ви заредят с енергия. През цялата година има местни жители с кожени панталони и широкополи шапки, пеещи тиролски песни и свирещи на цитри и разбира се онзи специфичен звук на звънците на кравите.

Инсбрук е столица на провинция Тирол. Градът предлага невероятно съчетание на култура,
 история и безброй възможности за спорт и отдих, както през зимата, така и през лятото.Инсбрук е прекрасно място за семейна почивка - с мнобройните си ресторанти с традиционна тиролска и италианска кухня, магазини, казина, кина и театри, дискотеки. За мнозина Инсбрук е несравним център за зимен спорт, където хармонично се съчетават прелестите на висококласните скиорски курорти и изискаността на един от най-потресаващите градове в света.





























Зьолден - превърнал се в популярно място за сноубордисти, утвърден европейски алпийски и ски курорт. Разположен е в долината Отцтал, славейки се с перхектната снежна покривка. Разположен е на 85 км от летие Инсбрук. Едно от основните предимства на този регион е живописния и разнообразен ландшафт: равните долинни участъци, преминаващи в стръмни дерета с планински потоци, където слънцето огрява ледниците. Тук са съсредоточени едни от най-високите точки от Австрийските планини с височина над 3000 метра, което дава възможност за целогодишно каране на ски.
















Очарователните алпийски селца Заалбах и Хинтерглем се намират в живописната долин
а Глемтал, само на 4 км едно от друго. Заедно с Леоганг, те представляват един от най-големите спортни региони в Австрия, наречен "Ski Circus". Едно от основните предимства на региона е ефективната лифт система, обхващата цялата ски зона. В региона има всичко за което могат да си мечтаят скиорите и сноубордистите, полегати склонове, участъци за слалом и карвиг. Като допълнение региона предлага възможности и за други спортове.















Кицбюел - този красив и очарователен град, разположен в източната част на Тирол, на 90 км от Инсбрук и на 100 км от Залцбург е известен като един от най-старите и най-престижните курорти в Австрия. Още през 1928 г там са били построени първите лифтове. С течение на времето Кицбюел се е превърнал в един от най-големите и най-посещавани центрове на зимните спортове в Алпите.






Сгушен в планините на Австрия, малкият град Халшат разполага с население около 1000 жители. Освен живописната гледка на града и брега на езерото, туристите могат да видят първата солна мина в света, да разгледат Музея за световно наследство, както и да посетят ледената пещера Дахщайн. Въпреки, че това селище е много малко , то предлага разнообразие от хотели и ресторанти.